Spiseforstyrrelser

En spiseforstyrrelse er et symptom på en underliggende ubalance. Den kropsterapeutiske behandling vil derfor, gennem arbejdet med både krop, sind og psyke, tage udgangspunkt i bevidstgørelsen og bearbejdelsen af disse ubalancer.

En spiseforstyrrelse kan have forskellige ydre udtryk, men uanset hvilket ydre udtryk spiseforstyrrelsen har, forhindrer den os i at leve det liv, vi gerne vil.

Eksempelvis har vi ikke den energi og livskraft, der skal til for at leve et, for den enkelte, godt og glædesfyldt liv, hvis vi ikke giver vores krop den næring den har brug for. Billedlig talt kan man sige, at vi ikke fylder vores krop, og dermed vores livs muligheder og potentialer ud. Det kan også være, at vi fylder vores krop for meget ud, hvilket hæmmer vores bevægelsesfrihed og evne til at lade vores liv bevæge sig i den retning, vi ønsker det.

Beskrivelse af behandlingen

I den kropsterapeutiske behandling vil vi arbejde med at bevidstgøre og bearbejde de underliggende ubalancer, der giver sig fysisk til udtryk i spiseforstyrrelsen. Samtidig vil vi genfinde de kropslige, psykiske og mentale ressourcer, der skal til, for at klienten kan udfylde sine potentialer, og leve et glædesfyldt liv i overensstemmelse med hans/hendes ønsker og behov.